Mediview: Skills In Medicine

VAARDIGHEDEN IN DE GENEESKUNDE (VIG) ONLINE

Online versie
Het programma 'Vaardigheden in de geneeskunde' is ontwikkeld om studenten te ondersteunen bij het aanleren van vaardigheden die worden toegepast bij het verrichten van fysisch diagnostisch onderzoek.

Een groot aantal (meer dan 300) vaardigheden wordt gedemonstreerd aan de hand van videofragmenten. Omdat de nadruk wordt gelegd op de techniek van de vaardigheid (de onderzoeker) is er voor gekozen om de vaardigheden te demonstreren op personen zonder klachten.

In een aantal thema's worden therapeutische vaardigheden uitgelegd en gedemonstreerd. Het betreft onder meer 'Kleine chirurgie' en 'Verbanden en verbinden'.

Met behulp van de krachtige zoekfunctie is het mogelijk informatie - uit het gehele programma - snel te raadplegen.

Het tabblad VIG online [hyperlink] geeft de in totaal 15 thema's van de serie met een inhoudsopgave. Abonnees kunnen de serie via dat tabblad raadplegen. Abonneren kan via het tabblad Bestelformulier, waar ook de voorwaarden zijn weergegeven.

Een voorbeeld van een videofragment kan worden bekeken door op onderstaande foto te klikken.

videofragment uit Het onderzoek van de tractus circulatorius

Mediview: Skills In Medicine

VAARDIGHEDEN IN DE GENEESKUNDE (VIG) OFFLINE

Offline versie
De 15 'Vaardigheden In de Geneeskunde' thema's zijn beschikbaar als 'losse' titels (boek met verwijzing naar de online videofragmenten). Daarnaast is er nog de titel De ABCDE methodiek, die niet online beschikbaar is, maar wel wordt ondersteund met online videofragmenten. De 16 titels kunnen ook worden aangeschaft als complete set.

De thema's behandelen de meest voorkomende onderzoekstechnieken en vaardigheden.

Het tabblad VIG boeken geeft meer informatie over elk van de boeken. De boeken kunnen worden besteld via het tabblad Bestelformulier, waar ook de voorwaarden zijn weergegeven.

Vaardigheden in de geneeskunde boekenserie